Turks Museum Nederland

denhaag-muze-03
Elk uur kan je terecht voor een flitsrondeleiding door het Turks Museum Nederland. Na de rondleiding nog interesse in een goed gesprek? Dat kan onder het genot van een heerlijk Turkse kop thee. Er zullen genoeg medewerkers aanwezig zijn die klaar staan voor een goed gesprek.
Het Turks Museum Nederland wil op verschillende manieren een bijdrage leveren aan de gemeenschappelijke cultuur en levenswijze die aan het ontstaan is. Door het tentoonstellen van de documenten, foto’s en brieven wordt de geschiedenis van de eerste immigranten zichtbaar gemaakt en overgedragen aan de komende generatie. Hoe leefden zij? Waarover schreven zij naar het thuisfront? Wat waren hun successen? Hoe ver ging de remigranten en de blijvers? Hadden ze heimwee? Wat waren hun dromen? Daarnaast biedt het Turks Museum Nederland een podium aan jong talent tijdens de tentoonstellingen en manifestaties. Er wordt onderzoek gedaan naar Turks-Nederlandse betrekkingen en immigrantenhistorie.

Programma:
Doorlopend: Turkse thee drinken
Doorlopend: Interacties, kennismaking en vraag/antwoord
Start elk heel uur: Flitsrondeleidingen door de collectie

ORJINAL LINK: http://www.museumnachtdenhaag.nl/mndh/turks-museum-nederland/