Zaterdag 21 januari vond in het Turks Museum Nederland de opening plaats van een tentoonstelling met werk van dertig kunstenaars uit diverse Turkssprekende landen. Deze tentoonstelling wordt gehouden in het kader van de herdenking van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. De openingshandeling vond plaats na toespraken door Turkse parlementariërs en de ambassadeurs van Turkije in Nederland en van Nederland in Turkije.

Het Turks Museum Nederland is een initiatief van Hagenaars die zelf de tweede generatie Nederlanders met Turkse wortels zijn. Het doel is kennisoverdracht over de geschiedenis van de Turkse migratie in Nederland, het Turks cultureel erfgoed en het heden en de toekomst van Nederlanders van Turkse origine. Ook wil men een bijdrage leveren aan de dialoog voor een gezamenlijke leefbare toekomst van alle Nederlanders, wat hun culturele achtergrond ook is.

Het Turks Museum Nederland is gevestigd aan het Westhovenplein 125, 2532 BE Den Haag.

Foto: De ambassadeur in Turkije Jan-Paul Dirkse was speciaal overgekomen voor de opening. Foto Cees de Kleyn

LINK: