Onbekend Turkije; een culturele rondreis
Lezing met projectie door Jak den Exter.

Een culturele rondreis door Turkije kan blijven steken bij de culturele hoogtepunten. De Hagia Sofia en Blauwe Moskee, Ephese, Pamukkale, Aspendos, Mevlana en …. Alleen daarmee al kun je met gemak meerdere lezingen vullen. Aan de andere kant zijn dat ook precies de plaatsen waar de reisgidsen vol mee staan. Reden om wat onbekendere plaatsen en zaken te belichten. Een treinreis in de winter naar Kars, het Georgische noordoosten, de minder bekende kanten van Istanbul en Cappadocie en natuurlijk het fascinerende zuidoosten van het land: Hatay, Gaziantep, Urfa, Mardin en Diyarbakır. Jak den Exter heeft sinds 1975 vele reizen in Turkije gemaakt, variërend van duizenden kilometers lange bus- en treintochten tot voettochten van meerdere weken. Thans is hij directeur van het Nederlands Instituut in Ankara.
Deze lezing i.h.k.v. Nederland-Turkije 400 jaar is tot stand gekomen in samenwerking met Turks Museum Nederland.

Algemene informatie:
Elke dinsdagmiddag wordt er een lezing gegeven door kenners op het gebied van natuur, cultuur, kunst, geschiedenis, wetenschap, etc. Dit gebeurt aan de hand van dia’s of film.

Aanvang 13.30 tot 15.30 uur (incl. pauze)
Toegangsprijs € 5,50 / abonnement € 50,- (10 lezingen)
Voor vrienden € 5,00 / abonnement € 45.-

Toegangskaarten zijn vanaf 12.30 uur verkrijgbaar bij de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Er is plaats voor 300 bezoekers.
De aula is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig.
Het programma loopt van september t/m mei.
LINK: