Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de opening van de TURKSOY schilderkunst entoonstelling op 21 januari 2012 bij het Turks Museum Nederland. De tentoonstelling is samengesteld door ruim 30 kunstenaren van diverse Turkssprekende landen.

Ter gelegenheid van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije wordt de tentoonstelling voor de kunstliefhebbers gedurende 10 dagen in Den Haag opengehouden.
Het programma is tot standgekomen in samenwerking van Union European Turkish Democraten en TURKSOY*.
Bij de opening zullen volgende personen aanwezig zijn en een toespraak houden:

– de heer Dusen Kaseinov Algemene secretaris van Turksoy*
– de heer dr. Ismail Safi, Turkse Parlementaris en voorzitter van Zwarte Zee Economische Samenwerkingsrelatie Assamble,
– de heer Saban Disli, Turkse Parlementaris en lid van Werkgroep Vriendschap Nederlandse en Turkse parlementen
– de heer dr. Hikmet Eren, voorzitter EuroAsia Economische Zaken,
– Turkse Ambassador H.E. Ugur Dogan (onder voorbehoud)
– Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (onder voorbehoud)

Locatie: Turks Museum Nederland, Westhovenplein 125, 2532 BE Den Haag,
Dag en tijdstip: zaterdag 21 januari, 16.00-19.00

Wij willen u tijdens het programma graag verwelkomen. Zou u dan zo vriendelijk willen zijn per mail uw deelname aan ons willen bevestigen, info@turksmuseumnederland.nl.
Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van de
Stichting Turks Museum Nederland
Rustem Akarsu
Algemene Coordinator
06-42719550

**************************************

* TURKSOY is an international organization which establishes cooperation among Turkic speaking people in the fields of culture and arts. It is founded in 1993 by the Culture Ministers of Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkmenistan, and Turkey. Afterwards, Turkish Republic of Northern Cyprus, Altai Republic (R.F), Republic of Bashkortostan (R.F), Republic of Khakassia (R.F), Republic of Sakha-Yakutia (R.F), Republic of Tatarstan(R.F), Tyva Republic (R.F), and Gagauzia (Moldovia) have joined to TURKSOY as observer member states. TURKSOY pursues the same principles and objectives with UNESCO while taking its experience as a precedent.

One of the main goals of TURKSOY is to reveal the socio- cultural similarities among the people speaking Turkic languages, to explore, to protect, to develop and to maintain the common civil heritage.

The multi dimensional activities of TURKSOY are not only limited to cultural relation and cooperation between the member states but also it aims at strengthening the ties of friendship, peace, tolerance and solidarity in all over the world without intervening the administrations, sovereignties or domestic and foreign policies of the member states. For this purpose, TURKSOY has organized many artistic and cultural activities such as; Newroz celebrations, organizations of opera days, exhibitions, festivals, concerts and gatherings of photographers and painters.